Правната комисия отхвърли предложенията на ДПС, свързани със секциите извън

...
Правната комисия отхвърли предложенията на ДПС, свързани със секциите извън
Коментари Харесай

Правната комисия отхвърли предложения на ДПС, касаещи секции в чужбина

Правната комисия отхвърли предложенията на Движение за права и свободи, свързани със секциите отвън страната.
Основната смяна, която предлагаха от Движение за права и свободи е обвързвано с изборните секции отвън страната. От партията желаеха изборните секции отвън страната да се образуват, където има дипломатическо или консулско посланичество и съществуване на не по-малко от 20 гласоподаватели, подали заявление.
За местата, където няма дипломатическо или консулско посланичество, от Движение за права и свободи упорстват секции да се образуват при съществуване на не по-малко от 40 гласоподаватели, подали заявление.
От Движение за права и свободи предлагаха също и отпадане на правилото на уседналост при локалните избори, само че то също бе отхвърлено.
Народният представител от Движение за права и свободи Хамид Хамид регистрира, че сега отвън България живеят над 2 млн. българи. По думите му към тях ще би трябвало да се прибавят и жителите на Англия.
„ Това е остарял анулиран към този момент ред за разкриване на секции в чужбина. С предлагането ни целим премахването на ограничаването на секции отвън България и отвън територията на Европейски Съюз. Смятам, че българските жители, където и да се намират по света и отвън Европейски Съюз, също имат право да гласоподават “, добави Хамид.
Според депутата от „ Обединени патриоти “ Христиан Митев предлагането излиза отвън отчета и правилата на признатия на първо гласоподаване законопроект.
Председателят на Правна комисия и народен представител от ГЕРБ Данаил Кирилов съобщи, че Хамид Хамид към този момент е загатнал за Brexit и направи предложение жителите на Англия също да могат да гласоподават на евроизборите, поради Брекзит, само че след това отдръпна своето предложение.
Зам.-председателят на Българска социалистическа партия Крум Зарков съобщи, че няма експертизата на българите в чужбина, които са директно наранени от този текст. „ Нито на тези от Турция, нито на тези в Съединени американски щати. Нямаме мнение на ЦИК “, добави Зарков и регистрира, че Българска социалистическа партия ще се „ въздържи “ по този текст.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР