Правната комисия на Сената на САЩ изслуша изпълнителните директори на

...
Правната комисия на Сената на САЩ изслуша изпълнителните директори на
Коментари Харесай

US сенатори изслушаха шефовете на най-големите социални мрежи

Правната комисия на Сената на Съединени американски щати изслуша изпълнителните шефове на някой от най-големите обществени мрежи в страната и света поради минусите при обезпечаване на безвредна среда на младите в интернет пространството.

Сенатори и от двете партии подложиха на многочасов пресечен разпит изпълнителните шефове на компании, като Мета, в която влизат Facebook и Инстаграм, ТикТок, Х, Дискорд и други. В залата участваха и родители на деца, протегнали ръка на живота си или потърпевши след тормоз в обществените мрежи.

Някои от присъстващите носиха фотоси на децата си, а основният изпълнителен шеф на Мета Марк Зукърбърг се обърна, с цел да се извини на родителите.

За разлика от предходните чувания, които се концентрираха главно върху самите платформи и тяхното наличие, сенаторите настояха за поддръжка от страна на обществените мрежи във връзка с разнообразни законодателни актове, предопределени да се оправят с онлайн сигурността.

Американските законодатели не са предприемали обилни стъпки по повод сигурността на децата в интернет през последните 25 години и по време на чуването доста от тях означиха, че дейностите в тази посока са от дълго време закъснели, само че и че в двете партии има предпочитание за решителни стъпки.

В Конгреса към този момент са импортирани разнообразни законопроекти, измежду които " Законът за онлайн сигурност на децата ", който планува онлайн услугите като обществени мрежи, уеб сайтове за видеоигри и приложения за известия да подхващат ограничения за попречване на вреди – в това число онлайн тормоз, полова употреба, тласкане към анорексия и самонараняване, както и към нападателен маркетинг, когато потребителите са малолетни. Освен това законът ще изисква платформите да включват по дифолт най-високите настройки за дискретност и сигурност за всички консуматори под 18 години. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР