Правна комисия прие на второ четене промени в Закона за

...
Правна комисия прие на второ четене промени в Закона за
Коментари Харесай

Правна комисия прие промените за заемащите длъжността на служебен премиер

Правна комисия одобри на второ четене промени в Закона за Българската национална банка, само че с фундаментална смяна - служебният министър председател няма да излиза в отпуск, а при съставянето на служебно държавно управление пълномощията му краткотрайно ще бъдат прекъснати, съобщи БГНЕС.

Законопроектът е препоръчан от страна на ГЕРБ и Движение за права и свободи, и измененията гласят, че в случай че бъде назначен за длъжностен министър председател, шефът или подуправителите на Българската национална банка, омбудсманът или заместникът му, ръководителят и заместник-председателят на Сметната палата можеха да употребяват неплатен отпуск от досегашната си служба.

Комисията, обаче, одобри фундаментална смяна, препоръчана от ръководителя на комисията и народен представител от ГЕРБ Анна Александрова.

" Нека да се прекратят пълномощията на назначения като длъжностен министър председател, само че краткотрайно, след което са може да се върне още веднъж на миналата си позиция ", предложи Александрова, и смяната бе призната сполучливо. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР