Правителството внася предложение до президента Румен Радев да бъде освободен

...
Правителството внася предложение до президента Румен Радев да бъде освободен
Коментари Харесай

Смяна застигна и шефа на разузваването

Правителството внася предложение до президента Румен Радев да бъде освободен шефа на Държавната организация " Разузнаване " Атанас Атанасов, а постът да бъде стихотворец от Антоан Гечев. Това заяви на ексклузивен брифинг представителят на Министерския съвет Антон Кутев.

" Това се прави в контекста на нуждата да се подсигурява устойчивостта на системата за отбрана на националната сигурност на Република България под управлението на Атанас Атанасов Държавна организация " Разузнаване " е осъществявала своята активност при неспазване на презумцията за обективност, безпристрастност и политическа индиферентност. Съгласно закона за Държавна Агенция " Разузнаване " същата следва да даде идентична по размер и наличие информация на президента, на ръководителя на Народното събрание и на министър-председателя. Налице е нарушение на този принцип във връзка с разследващата информация, предоставяна на президента ", обоснова претекстовете Антон Кутев.

За зам.-председател на ДАНС се предлага Станислав Станчев, който ще довърши мандата на отстранения Недялко Недялков. Мандатът завършва на 25 юли 2023 г. 

Станчев има образователно-квалификационна степен " магистър "  по специалността " Танкови войски-строеви "  от ВНВУ " Васил Левски "  и по специалността " Финанси "  от УНСС. Работил е в ДАНС. Заемал е длъжности в силите на НАТО в Афганистан.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР