Правителството вече е предприело действия по решението на Народното събрание

...
Правителството вече е предприело действия по решението на Народното събрание
Коментари Харесай

Кабинетът започва да обновява военновременните запаси на Министерство на отбраната

Правителството към този момент е подхванало дейности по решението на Народното събрание от 6-и юли, с което се форсира процесът по възобновяване на ведомствените военновременни ресурси на Министерството на защитата.

На министър Тодор Тагарев към този момент е предоставено с решение от четвъртък, да подписа анекс към контракта с Вазовските машиностроителни фабрики за подмяна на муниции, взривни субстанции и пиротехнически произведения, съхранявани от въоръжените ни сили, с новопроизведени такива от предприятието.

Списъците за новата военна продукция, която да размени старите муниции и графиците за тяхното прекачване от ВМЗ към Министерството на защитата, са с гриф " Поверително ". Боеприпасите за подмяна са създадени в интервала 70-те - 90-те години на предишния век. Те са годни за приложимост, само че са в края на своя експлоатационен запас, а това крие опасности, в случай че не бъдат актуализирани, да се окажат рискови за бойно потребление и дълговременно предпазване.

Това бяха част от претекстовете към решението, признато от Народното събрание с гласовете на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ в деня, в който президентът на Украйна Володимир Зеленски бе на посещаване в България по покана на държавното управление.

Сега следва министър Тагарев да подписа и анекса към контракта с Вазовските машиностроителни фабрики.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР