Правителството в сряда се съгласи с оставката на генерал Красимир

...
Правителството в сряда се съгласи с оставката на генерал Красимир
Коментари Харесай

Правителството се съгласи с оставката на шефа на НСО, но не и с искането му за реформи

Правителството в сряда " се съгласи " с оставката на военачалник Красимир Станчев като шеф на Националната работа и следва той да бъде освободен с декрет на президента Румен Радев. Той подаде оставка по-рано този месец след свадите към защитата на лятната резиденция на Ахмед Доган край парк " Росенец ".

НСО остана единствената, която се води под шапката на президента, макар че той се оплаква, че на процедура няма пълномощия да я ръководи.

Сега следва комплицирана процедура на координиране сред държавното управление и президента за нов началник на службата. Ролята на началника става още по-сериозна, откакто ръководещите предизвикаха законови промени, които да му дадат пълномощията да дефинира кой да бъде охраняван. В момента това става от специфична комисия, в която вземат участие шефът на НСО, ръководителят на ДАНС и основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Това, че даването на държавна защита, ще става с акт на шефа на НСО и президента, трансферира " горещия картоф " в президентството, само че в действителност решението отново би трябвало да бъде съобразено с информацията от Министерство на вътрешните работи и службите.

Заложеното опълчване може да докара до мощно напрежение в бранша на националната сигурност и в връзките сред институциите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР