Правителството в оставка реши отчисления в размер на 100% от

...
Правителството в оставка реши отчисления в размер на 100% от
Коментари Харесай

Кабинетът в оставка поиска 100% от дивидентите на държавните дружества

Правителството в оставка реши отчисления в размер на 100% от облагата на държавните предприятия за 2023 година да бъдат импортирани в интерес на страната. Това беше признато на днешното съвещание на кабинета „ Денков ”, оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет.

„ Отчисленията са в размер на 100%. Те са в сходство със заложените параметри в Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 година и с Актуализираната средносрочна бюджетна прогноза за интервала 2024- 2026 година Срокът за внасянето им е 31 май 2024 година ”, написа в известието на Министерски съвет.

От обсега на разпореждането са изключени лечебните заведения и центровете за психологично здраве. Премахнати са също и сдруженията от бранш „ Водоснабдяване и канализация ” и държавните предприятия, които са организации по смисъла на Закона за обществените финанси.

Запазва се опцията за обществените сдружения да разпределят и промеждутъчен 6-месечен дял, при съблюдаване на условията на Закона за общественото предложение на скъпи бумаги.

Разпореждането е в сходство със Закона за обществените предприятия и с него се обезпечават условия за осъществяване на приходната част на държавния бюджет в частта на неданъчните доходи от дял.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР