Правителството в оставка одобри 49 милиона лева за увеличение на

...
Правителството в оставка одобри 49 милиона лева за увеличение на
Коментари Харесай

Увеличават заплатите на учени от БАН

Правителството в оставка утвърди 49 милиона лв. за нарастване на възнагражденията на учените

Допълнителни лева за нарастване на хонорари та на учени те от Българската академия на науките ( Българска академия на науките ) и държавните висши учебни заведения утвърди държавно управление то. От общата сума за Българска академия на науките са планувани лева, а за държавните висши учебни заведения - 39 Правителството в оставка утвърди 49 милиона лв. за нарастване на възнагражденията на учените

Допълнителни лева за нарастване на хонорари та на учени те от Българската академия на науките ( Българска академия на науките ) и държавните висши учебни заведения утвърди държавно управление то. От общата сума за Българска академия на науките са планувани лева, а за държавните висши учебни заведения - лева Това решение беше признато в границите на държавното съвещание през днешния ден.

Благодарение на финансирането ще се усилят хонорари та на 2 271 представители на университетския състав на Българска академия на науките и 12 070 представители на университетския състав в 33 държавни висши учебни заведения. Одобрените средства са част от напъните, които страната поставя за развиването на научноизследователския бранш и университетския състав и са свързани и с подобряването на качеството, резултатността и изгодите от построения теоретичен и експертен капацитет на страната.000 000 лева Това решение беше признато в границите на държавното съвещание през днешния ден.

Благодарение на финансирането ще се усилят хонорари та на 2 271 представители на университетския състав на Българска академия на науките и 12 070 представители на университетския състав в 33 държавни висши учебни заведения. Одобрените средства са част от напъните, които страната поставя за развиването на научноизследователския бранш и университетския състав и са свързани и с подобряването на качеството, резултатността и изгодите от построения теоретичен и експертен капацитет на страната.
Средствата за повишение на заплати те ще разрешат да бъдат привлечени откриватели, да се подтиква качеството на публикационната и издателската активност, както и на научната експертиза в помощ на държавните институции. Очакваният резултат от нарастването им е учени те бъдат стимулирани да вкарват нови способи на преподаване, основани на асимилиране на компетентности, както и да се предизвикват на повече младежи да вземат участие в състезания за преподаватели, което от своя страна да докара и до развиване на университетския състав.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР