Правителството в оставка иска забрана за разкриване на нови болници

...
Правителството в оставка иска забрана за разкриване на нови болници
Коментари Харесай

Денков залага капан за следващ кабинет, МС иска забрана за разкриване на нови болници

Правителството в оставка желае възбрана за откриване на нови лечебни заведения до одобряването на новата здравна карта, която новата власт би трябвало да изготви единствено за 2 месеца
Скандално решение на изпроводяк огласи министър председателят в оставка Николай Денков. Това се случи по време на днешното съвещание на Министерския съвет (МС) и е обвързвано с лечебните заведения из страната.

Редом с това той призна и за капан, който остава за решение от идващото държавно управление - което и да е то.

" В осъществяване на управническата стратегия на държавното управление ще предложим и важни промени в Закона за лечебните заведения. Промените въвеждат забрана за откриване на нови болници до одобряване на новата здравна карта на страната ", това съобщи министър председателят в оставка Николай Денков при започване на днешното съвещание на Министерския съвет. 

" Националната здравна карта показва реалните потребности на хората в другите региони - къде има потребност да се разкрият нови болнични кревати, къде има потребност от повече експерти и надлежно къде е належащо здравната каса да покрие тези потребности.

Последната здравна карта е правена преди 6 години. При сегашната обстановка, в която няма ограничаване за откриване на нови лечебни заведения, в някои райони и области се оказваме с излишно доста болнични кревати на фона на изчезнал личен състав, а в други области хората нямат достъп до качествени здравни грижи.

Затова в този мандат Министерството на здравеопазването (МС) стартира актуализация на националната здравна карта на България. Следващото държавното управление може и би трябвало да приключи този развой за към 2 месеца ", уточни Денков. 

Интересен подробност е, че след като миналата седмица Мария Габриел не участва на съвещанието на кабинета, през днешния ден тя зае мястото си отляво на Николай Денков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР