Правителството в Нидерландия падна. Премиерът Марк Рюте заяви официално в

...
Правителството в Нидерландия падна. Премиерът Марк Рюте заяви официално в
Коментари Харесай

Нидерландското правителство подава оставка заради миграционната политика

Правителството в Нидерландия падна. Премиерът Марк Рюте съобщи публично в петък вечерта, че съдружното му държавно управление подава оставка. Поводът - че разликите сред партиите във връзка с ограниченията за прекъсване на миграцията са станали непреодолими. Предстои той да връчи документално оставката си на краля на страната.

Управляващите не съумяха да реализират съглашение в границите на четирипартийната коалиция по отношение на ограниченията за ограничение на миграцията.

 
Не е загадка, че съдружните сътрудници имат доста разнообразни възгледи за миграционната политика. И през днешния ден, за жалост, би трябвало да заключим, че тези разлики са непреодолими. Поради тази причина скоро ще връча писмената си оставка на краля от името на цялото държавно управление.
Марк Рюте, министър-председател на Нидерландия

Премиерът добави, че идната стъпка ще бъде да се свикат нови избори, евентуално средата на ноември.

Кризата беше провокирана от гледище на консервативната Народна партия за независимост и народна власт на Рюте да се ограничи потокът от претенденти за леговище към Нидерландия, на което се опълчиха две от обединенията в четирипартийната му коалиция.

Тази седмица напрежението сред ръководещите се повиши, откакто министър председателят изиска поддръжка за предложение да се ограничи влизането в Нидерландия на деца на бежанци от войни, които към този момент са в страната, и фамилиите на такива хора да би трябвало да чакат по минимум две години, преди да могат да се съберат.

Подадените за предходната година заявки за леговище в Нидерландия са над 46 000, което е нарастване с една трета на годишна база.

Коалицията на Рюте ще остане на власт като службено държавно управление до съставянето на нов кабинет след изборите.

В Нидерландия служебните държавни управления имат лимитирани пълномощия, само че Рюте съобщи, че това няма да повлияе на поддръжката на страната му за Украйна.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР