Правителството в Минск обяви днес, че е съставило списък с

...
Правителството в Минск обяви днес, че е съставило списък с
Коментари Харесай

Лукашенко и Путин разговаряха по телефона

Правителството в Минск разгласи през днешния ден, че е съставило лист с лица, на които се не разрешава да влизат на територията на Беларус, в отговор на признатите през днешния ден от Европейския съюз наказания против представители на беларуските управляващи, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Мярката е в отговор на въведените през днешния ден от Европейски Съюз наказания против към 40 представители на беларуските управляващи, упреквани за репресиите против опозицията или във подправяне на резултатите от беларуските президентски избори на 9 август. Минск не оповести имената на задграничните представители, фигуриращи в беларуския санкционен лист, и от кои страни са те.

Беларус разгласи, че вкарва симетрични наказания и във връзка с длъжностни лица от Англия и Канада, съобщи ТАСС, като се базира на Анатолий Глаз, представител на беларуското външно министерство. Беларуската политическа рецесия, която трае към този момент близо два месеца, подтикна президента Александър Лукашенко да усъвършенства връзките си с обичайния съдружник Русия, откакто Кремъл даде обещание на Минск финансова и, при потребност, военна помощ. Русия и Беларус упрекнаха западните страни, че се намесват в беларуските вътрешни работи.

Междувременно беларуският президент Лукашенко и съветският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През организираха през днешния ден телефонен диалог и показаха увереността си, че "появилите се проблеми скоро ще бъдат решени ", заяви Кремъл. В телефонния си диалог Путин и Лукашенко разискаха "различни аспекти на обстановката в Беларус след изборите, като взеха поради продължаващите опити за външна интервенция ", се споделя още в изказването на Кремъл. Разговорът е бил извършен по самодейност на беларуския водач, отбелязва ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР