Правителството, в което участвахме остави 1.5 млрд. лв. излишък към

...
Правителството, в което участвахме остави 1.5 млрд. лв. излишък към
Коментари Харесай

Христо Проданов: Не бива да се затягат коланите на прага на тази криза

Правителството, в което участвахме остави 1.5 милиарда лева остатък към края на август
„ Българска социалистическа партия е внесла 10 законопроекта, които главно касаят нарастването на приходите на хората и обществените придобивки. Един от тези 10 е Изборният кодекс – в посока предоставяне на опция с изключение на с машина, да се гласоподава и с хартия. Защото трети следващи избори ние видяхме, че има една група от хора, които същински се тормозят и опасяват да отидат и да гласоподават на машина. Всъщност тези хора имат предпочитание да гласоподават и нашата концепция е да им дадем опция. “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Христо Проданов в ефира на Българска национална телевизия.

По думите му от Българска социалистическа партия са постъпили извънредно кардинално при избора на ръководител на Народното събрание. „ След 3 денонощия и 10 извършени гласувания нищо не се получаваше. Най-разумната позиция беше всички да се обединим към най-възрастния. ГЕРБ си уточни Росен Желязков, Политическа партия си показаха Никола Минчев, а „ Възраждане “ техния претендент. Ние предложихме Кристиан Вигенин, тъй като съгласно най той беше най-хубавата кандидатура, с цел да овладява обстановката в този в действителност раздробен парламент. Направихме го и, с цел да дадем опция на всички останали партии да се обединим към консенсусна и професионална фигура. Ние подкрепяхме още през цялото време и при всяко едно от гласуванията кандидатурата на Никола Минчев. Докато „ Продължаваме промяната “ не поддържаха Вигенин при всички гласувания. На председателския съвет – всички останали ръководители на групи и най-много господин Вежди Рашидов е помолил Корнелия Нинова тя да предложи тази кандидатура. В предишното те са имали извънредно съществени пререкания от парламентарната естрада и той направи един жест, в който обществено се извини “, заключи Христо Проданов за комплицираната обстановка към избора за ръководител на Народно събрание и основната роля на левицата при нейното разрешаване.

Социалистът изясни, че е бил изработен вероятният компромис, който е дал опция на законодателната власт да стартира работа. Той е безапелационен, че това не е причина за коалиция и добави, че Българска социалистическа партия не са водили с диалози за връщане на хартиената бюлетина, тъй като не е било редно това да става разменна монета за избора на ръководител на Народно събрание.

„ Не можем да си го разбираем заради повода, че за 2 месеца не чухме една неприятна думичка за ГЕРБ или Движение за права и свободи примерно, а в това време служебното държавно управление се занимаваше главно с Българска социалистическа партия и то главно с подправени вести. Направихме тогава една позиция по време на предизборната акция. По време на акция ефирното време е платено и строго регламентирано. Когато министрите без ограничаване във времето сипят неистини и ние в това време не можем да излезем обществено и да се защитим – това се отразява отрицателно върху резултата. Точно заради това призовахме президента, както и преди няколко дни – да спрат да се занимават с вътрешнопартийни работи, тъй като не това е работата на едно служебно държавно управление. Тяхната работа е да създадат почтени избори и да вземат решение настоящи рецесии и проблеми, а те стигнаха до там, че почнаха да се занимават с вътрешнопартийни проблеми и всеобща чистка. Виждаме обстоятелствата такива, каквито са. По време на предизборната акция приказваха за изнасяне на оръжие, а след това самите служебни министри отричаха това, което са споделили. В последните 2 месеца се съобщаваха какви ли не вести, а ние знаем, че оставихме бюджета към края на август с 1.5 милиарда остатък. Не бива да се стягат коланите на прага на тази рецесия “, посочи Проданов за изказванията на служебното държавно управление по отношение на Българска социалистическа партия и в частност за държанието на служебните министри Весела Лечева и Крум Зарков.

Той съобщи, че социалистическата партия постоянно е била на мнение, че е право напълно на президента връчването на третия мандат и акцентира, че за левицата е значимо да има държавно управление. По думите му е безконтролно да оставим страната си без кабинет на прага на идващата тежка зима. „ Като цяло отговорността за сформиране на държавно управление е на тези, които смъкнаха предишното – точно ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “. Ако се стигне до този вид сме споделили, че мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ под никаква форма няма да подкрепим. Ако бъдем поканени от Политическа партия при втория мандат – ние ще отидем и ще беседваме по политики и опция за сформиране на държавно управление. Относно това, в случай че бъде връчен на нас мандат – ние ще свикаме своите управителни органи, с цел да вземем решение кой каним и по какъв начин ще опитаме да създадем държавно управление “, добави националният представител от Българска социалистическа партия.

„ Всичко, което сподели госпожа Нинова към Политическа партия е правилно и би трябвало да се споделя истината по отношение на програмата и обществените достижения. Доставянето на оръжия за Украйна е замесване на България в спора. Българска социалистическа партия е партия, която се старае за спокойно разрешаване на въпроса и би помогнала в тази посока. Това е нашата позиция и тя не предстои на смяна “, сподели в умозаключение Христо Проданов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР