Правителството в Италия обмисля нови ограничения по време на празничния

...
Правителството в Италия обмисля нови ограничения по време на празничния
Коментари Харесай

Конте: Италия се нуждае от нови ограничения през празниците, за да избегне третата вълна Covid-19

Правителството в Италия обмисля нови ограничавания по време на празничния сезон , с цел да забави разпространяването на ковид и да се опита да избегне трета вълна, съобщи министър председателят Джузепе Конте, представен от " Ройтерс ".

Управляващата коалиция може да наложи строги правила в цялата страна за коледните и новогодишните празници , защото тълпи от хора наводниха Рим през уикенда, откакто някои ограничавания, въведени предишния месец, бяха облекчени.

" Освен това в този момент са нужни нови ограничавания... непременно би трябвало да предотвратим трета вълна , тъй като това би било опустошително , също от позиция на загубата на човешки животи ", разяснява Конте.
 Италия към този момент с най-вече Коронавирус жертви в Европа
Италия към този момент с най-вече Коронавирус жертви в Европа

Задмина Англия по този индикатор

Кампанията за имунизация в Италия би трябвало да е ориентирана към 10 до 15 милиона души , с цел да " има дейно влияние върху имунитета ", добави Конте и изясни, че тази цел може да бъде реализирана до края на пролетта или преди лятото .

Конте към този момент стегна разпоредбите за пътешестване за интервала на Коледа и Нова година. Хората в цяла Италия нямат право да пътуват сред райони като се изключи работа или неотложни аргументи от 21 декември до 6 януари. По време на празниците италианците не могат да напущат градовете си и се приканва да заобикалят да се събират в огромен брой на закрито.

Към вторник Италия оповестява за 1 855 742 доказани случая на ковид с 65 011 смъртни случая . В неделя Италия надмина Обединеното кралство, с цел да се трансформира в европейска страна с най-голям брой публични жертви на ковид.

Най-много нови инфекции са регистрирани в северния район на Венето , до момента в който Ломбардия има максимален брой смъртни случаи като цяло.
 Стотици чакат всекидневно за храна в Милано
Стотици чакат всекидневно за храна в Милано

Икономическата съсипия от ковид се задълбочава преди Коледа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР