Правителството в Дания обяви, че планира да глобява хората, които

...
Правителството в Дания обяви, че планира да глобява хората, които
Коментари Харесай

И Дания ще забранява бурките

Правителството в Дания разгласи, че възнамерява да глобява хората, които покриват лицата си на публични места, предадоха организациите.
Дясноцентристкото държавно управление, което е подкрепяно от националистката датска Народна партия, съобщи, че ще внесе законодателство, налагащо санкции от 1000 датски крони за първо нарушаване до 10 000 крони за повторни нарушавания. " Несъвместимо е с полезностите на датското общество или с уважението към общността лицето да бъде прикрито, когато хората се срещат на обществени места ", сподели правосъдният министър Сьорен Папе Поулсен. " С тази възбрана ние заявяваме, че тук, в Дания, си демонстрираме взаимно доверие и почитание, като се срещаме лице в лице ", добави той.
Ограниченията бяха подкрепени от датската Народна партия, от която държавното управление на малцинството зависи за прокарването на нови закони. През октомври всичките три партии в обединението обявиха, че поддържат сходна мярка. Опозиционната Социалдемократическа партия също даде знак за кардинална поддръжка за възбрана на облекла като бурката, които съгласно нея потискат дамите.
Според препоръчаното законодателство всеки, който покрива лицето си, ще бъде санкциониран с до 1000 крони в началото и с 10 000 крони за наново нарушаване. Забраната няма да важи за маски на Хелоуин или за талисмани на спортни събития.
Франция, Белгия, Холандия, България и Бавария в Германия постановиха сходни ограничавания за покриването на лицата на обществени места.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР