Правителството утвърди Споразумението между Министерство на околната среда и водите

...
Правителството утвърди Споразумението между Министерство на околната среда и водите
Коментари Харесай

България задълбочава сътрудничеството си с Република Северна Македония в сферата на околната среда


Правителството утвърди Споразумението сред Министерство на околната среда и водите на Република България и Министерство на околната среда и пространственото обмисляне на Република Северна Македония за съдействие в региона на запазване на околната среда и водите.

Документът беше подписан на 11 април 2019 година и дефинира областите на съдействие, които ще подкрепят процеса на европейска интеграция на Република Северна Македония. Те са свързани с хармонизиране на законодателството в региона на околната среда и климата с aquis cimmunataire.Чистотата на въздуха и попречване на замърсяването и запазване на природата и естествените запаси са част от областите на съдействие сред двете страни.

Споразумението е подписано за интервал от 5 години с опция за еднократно продължение за още един интервал от 5 години, като планува и основаването на Смесена комисия за съдействие в региона на опазването на околната среда. Най-малко един път годишно във всяка от двете страни на ротационен принцип ще се организират съвещанията на Комисията, която ще наблюдава осъществяването на дейностите, залегнали в Споразумението и ще създава и приема Двугодишна стратегия за осъществяването му.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР