Правителството утвърди предназначението на субсидиите на национално представителните организации на

...
Правителството утвърди предназначението на субсидиите на национално представителните организации на
Коментари Харесай

Важно за хората с увреждания: Над 5 млн. лв. отиват за дейността на национално представителните организации

Правителството утвърди предназначението на дотациите на национално представителните организации на и за хората с увреждания за бюджетната 2024 година. Те се дават за осъществяване на действия за гарантиране на правата на хората с увреждания, възстановяване на техния живот и поощряване на пълноценното им включване в обществото. Предоставените от страната средства не могат да се употребяват за стопански или капиталови действия.

Предоставянето на финансова поддръжка от страната е регламентирано в Закона за хората с увреждания. Съгласно Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 година общият размер на дотацията е 5 099 400 лева

Средствата ще се разпределят сред 21 национално представителни организации на и за хората с увреждания. Размерът на дотацията за всяка от тях е самостоятелен и е съгласуван с техните оферти за финансиране на действия, които спомагат за възстановяване метода на живот и общественото включване на хората с увреждания. Той е директно обвързван с целесъобразността на активността на всяка организация и опциите на държавния бюджет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР