Правителството утвърди подписания на 23 ноември 2017 г. в Струмица

...
Правителството утвърди подписания на 23 ноември 2017 г. в Струмица
Коментари Харесай

Утвърдено е българо-македонското споразумение за намаляване на тарифите за роуминг

Правителството утвърди подписания на 23 ноември 2017 година в Струмица Меморандум за съгласие сред Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията на Република България и Министерството на осведомителното общество и администрацията на Република Македония за понижаване на интернационалните цени за роуминг за телекомуникационни услуги, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Документът планува страните да предизвикват мобилните оператори да реализират съответни съглашения между тях, които да доведат до трайното понижаване на интернационалните цени на роуминг услугите. В момента те са едни от най-високите в Европа – сред 2,99 лева и 6,99 лева на минута и към 25 лева на мегабайт.

Отпадането на роуминга на страните от Западните Балкани с Европейския съюз е измежду целите на българското държавно управление и на българския еврокомисар Мария Габриел. То е част от ограниченията за възстановяване на свързаността на всички нива в района, което директно ще се отрази на контактите сред жителите и компаниите. Наред с политическата поддръжка за европейската интеграция на Западните Балкани, държавното управление е решено да поддържа и редица на практика решения, които да подкрепят развиването на района като общ пазар от 22 млн. души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР