Правителството удължи до края на месец май действието на схемите

...
Правителството удължи до края на месец май действието на схемите
Коментари Харесай

Схемите 60/40 и 80/20 се удължават до края на май, а Запази ме - до края на юни

Правителството удължи до края на месец май действието на схемите 60/40 и 80/20. До края на юни се удължава и мярката " Запази ме " за компенсиране на заети от затворените бизнеси, като по нея се обезпечават спомагателни 24.6 млн. лева от еврофондовете.

И за спомагателния интервал на мярката 60/40 поддръжката от страната ще е равна на 60% от осигурителния приход и от дължимите от работодателя осигуровки за месец октомври предходната година.

До 15 април ще се подават заявки за погашение на средствата за интервала 1 януари - 31 март тази година. От 1 април влиза в действие новото разпореждане, което удължама мярката до края на май.

Също до тогава държавното управление удължи и схемата за помощи 80/20. Тя работи в туризма, превоза, хотели и заведения за хранене. Там с изключение на парите за 60/40 се изплащат и по 290 лв. за всяко непокътнато работно място.

Мярката " Запази ме " се удължава до края на юни. По нея чиновниците от затворени бизнеси получават отплата 75 на 100 от осигурителния си приход. За тази година оптималният период на изплащането на парите е за 90 дни неплатен отпуск, които се употребяват поради наложените противоепидемични ограничения с акт на държавен орган.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР