Правителството трябва да спре да бъде лицемерно и да каже

...
Правителството трябва да спре да бъде лицемерно и да каже
Коментари Харесай

Христо Гаджев, ГЕРБ: Правителството трябва да спре да бъде лицемерно и да каже как подпомага Украйна

" Правителството би трябвало да спре да бъде лицемерно и да каже по какъв начин подкрепя Украйна, а не да се разхожда до Киев за селфита ", написа в профила си във фейсбук депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев.

Публикуваме цялостния текст:

От отговор на госпожа Нинова, качен на уеб страницата на Народното събрание, се вижда, че в интервала от февруари до 13 април износът от България на оръжия, муниции и артикули с двойна приложимост е повишен три пъти - с над 400 млн. лева

Този експорт е към частни компании, а не към страни. Можем да създадем обаче съмнение, че огромна част от него стига до Украйна. Правилно е да предоставяме оръжие на Украйна, само че за какво се прави по загадъчен метод?

Има две товарителници за два полета, осъществени на 4 и 5 април от летище София за летище Режов по контракт сред българска и полска компания. Това летище е на 100 км. от украинската граница. Става дума за 600 000 броя 30 мм. и 40 мм. изстрели на стойност 23,5 млн. лева

Индивидуалното позволение за трансфер на артикули е издадено на 25 март 2022 година от междуведомствената комисия. Председателят на комисията е Корнелия Нинова.

Предполагаме, че тези оръжия са стигнали до Украйна - в което няма нищо неприятно. Руски медии са снимали оръжия от българско произвеждане в Украйна.

Въпросът е и защо са им тези произведения на полската компания, откакто полската войска не ги употребява.

Правителството би трябвало да спре да бъде лицемерно и да каже по какъв начин подкрепя Украйна, а не да се разхожда до Киев за селфита.
https://www.facebook.com/ppgerbsofia/posts/532102554954608
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР