Правителството трябва да се фокусира върху програмата, която е задължено

...
Правителството трябва да се фокусира върху програмата, която е задължено
Коментари Харесай

ВИДЕО Денков в реч пред Европарламента: България е обект на хибридни руски атаки и апетити

" Правителството би трябвало да се концентрира върху програмата, която е задължено да извърши " - това сподели министър председателят Николай Денков в отговор на въпрос на " Хоризонт " по какъв начин ще продължи да работи кабинетът след вота на съмнение в случай, че разликите в него очевидно ще се задълбочават:

" Най-важната цел на този кабинет е да извърши държавната стратегия, имаме и лист със закони, които Народното събрание би трябвало да одобри. Така че тук фокусът би трябвало да бъде подобен, че всичко, което е отвън държавната стратегия и отвън листата, контрактуван от съдружните сътрудници преди образуването на държавното управление, в действителност ни отдалечава от главната ни цел. Така че аз от самото начало се пробвам да се концентрирам върху програмата ".

В тирада пред Европейския парламент министър председателят още веднъж подсети, че България е изпълнила всички условия за приемането ѝ в Шенгенското пространство и всяко по-нататъшно отсрочване е недопустимо и демотивиращо за страната.

" В най-новата си история България е била обект на непрекъснати опити за доминация. Част от тях – сполучливи от страна на Руската федерация и Съюз на съветските социалистически републики. За страдание, тези великоруски апетити не престават и в наши дни и страната ни е обект на целенасочени хибридни офанзиви. Тайните служби и пропагандата на Путин се възползват от икономическата и суверенна обязаност на страната ни с Русия, както и от историческите и културни свързаности сред народите ни, с цел да разделят и опълчват обществото ни на русофили и евроатлантици. Пълноправното участие на България в Европейския съюз и НАТО е най-голямата гаранция за продължаването на демократичния и европейски път на развиване на родината ни. Затова би трябвало да приключим европейската си интеграция с присъединението си към Шенген и еврозоната ”, уточни Денков от трибуната на Екологичен потенциал

Няма никакво съображение България да бъде държана отвън Шенген, сподели от своя страна председателката на Европейския парламент Роберта Мецола. Тя изрази още веднъж разочарованието на Европейския парламент от решението на Съвета на Европейски Съюз:

" Стоим напълно до вас по този въпрос. Няма никаква основателна причина България да не бъде призната в Шенген, откакто е изпълнила всички условия от, както повтаряме, 11 години. Искрено се надявам, че испанското председателство ще постави всички вероятни старания, с цел да реализира единодушие сред всички страни-членки тази зима ".

Мецола сподели още, че прави оценка напъните на България за присъединение към еврозоната и това би трябвало да се случи, когато бъдат покрити всички критерии.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР