Правителството трябва да прави така, че да не допуска политиката

...
Правителството трябва да прави така, че да не допуска политиката
Коментари Харесай

Радев разкритикува енергийната политика на правителството, пита къде са резултатите |

„ Правителството би трябвало да прави по този начин, че да не позволява политиката и геополитиката да убива българската стопанска система. Нужни са надеждни, устойчиви ограничения и решения, а освен положителни планове. Времето за разбори изтече, чакаме резултатите. "

Това съобщи президентът Румен Радев от Пловдив, където посети цех на металургична компания. 

Той сподели още, че не може в изискванията на остра енергийна рецесия енергоинтензивните предприятия да бъдат изоставени, без съответни ограничения и предсказуемост в ценовата политика.

„ Следим какво прави държавното управление, тъй че да поевтинеят токът и газът и да има съответни обезщетителни механизми за бизнеса. Има нови хора в управлението на енергетиката, само че къде са резултатите? Хората не ги усещат, а време няма. Всеки ден е скъп, усилва се рискът от банкрути и загуба на пазари ", уточни президентът.

За изграждането на нови мощности в АЕЦ " Белене " той съобщи, че България има бъдеще като нуклеарна страна и би трябвало да се вземе решение. Той напомни, че в плана до момента са вложени милиарди и съгласно него повече не може да се отсрочва. " Десетилетия напред би трябвало да имаме вложения в базови мощности, не можем да си позволим лукса да се откажем от огромния капиталов капацитет ", разяснява Радев. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР