Правителството трябва да отпусне спешно 8,5 млн. лева, за да

...
Правителството трябва да отпусне спешно 8,5 млн. лева, за да
Коментари Харесай

КНСБ иска 900 лв. заплата за медсестрите в детски градини и училища

Правителството би трябвало да отпусне незабавно 8,5 млн. лв., с цел да може медицинските сестри в детските ясли и градини, както и в учебните кабинети да получават съществена заплата 900 лв.. Това изиска президентът на КНСБ Пламен Димитров, оповестява БНР.

" За разлика от предходните ни диалози в подтекста на приемането на бюджета, в този момент ще имаме по-голям триумф с тези спомагателни средства - да стигнат равнищата, които всички желаеме ", изясни Димитров.

Според КНСБ общо 11 000 души работят в здравните кабинети в учебните заведения, детските ясли и градини. В момента едвам в 26 общини в страната заплатите на тези експерти са сред 900 и 1000 лв.. Сред тях са Сандански, Гоце Делчев и други

В 40 общини в активност детски ясли и кухни и 65 в здравни кабинети заплатите са от 610 до 700 лева Основната причина е, че няма деца, единният стандарт е невисок и няма по какъв начин да покрие нарастването, изясни той.
Най-ниски заплати в детските градини са в Созопол, където взимат минимални хонорари - 610 лева. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР