Правителството трябва да остане на власт, категоричен бе в парламентарните

...
Правителството трябва да остане на власт, категоричен бе в парламентарните
Коментари Харесай

Асен Василев: Правителството трябва да остане – даваме ясна перспектива накъде се движи България

Правителството би трябвало да остане на власт, безапелационен бе в парламентарните коридори финансовият министър Асен Василев. Даваме ясна вероятност в каква посока се движи България. Започнахме да вършим извънредно сложни промени, които бяха отлагани 20-39 години. Тези 66 ограничения, които бяха заложени за второ заплащане и бяха изпълнени предвижиха цели браншове напред. Те имаха проблеми, които бяха замитани под килима “, сподели той. Пари в бюджета пък имало задоволително, в сметките сега има над 10 милиарда

Василев е удовлетворен и от предвижването на правосъдната промяна. Това ще е извънредно дълга борба, за която първите крачки са направени. Имаме дулъг път пред нас “, добави той. Влизането еврозоната и Шенген, както и пътят към т. Нар. „ клуб на богатите “, което се опаква през 2025 година също бяха изтъкнати от него.

Според него бизнесът запипва да влага, Спестяванията на българите през последните години са се капили със 7 милиарда и България е една от дребното страни в Европейски Съюз, където растежът ма приходите е изпреварил този на инфлацията, счита Василев.

Той отхвърли да се ангажира дали ГЕРБ и Движение за права и свободи ще поддържат кабинета, това зависело от тях. Не бих подценявал вота на съмнение – до момента в който едно нещо не е реалност, нищо не е несъмнено, добави министърът. На въпрос за изчезналия Бойко Борисов и дали това е знак, че не стои толкоз твърдо зад държавното управление, Василев бе сбит: Не се занимавам със знаци или астрология.

Финансовият министър няма да участва на председателския съвет, на който парламентарните сили ще разискват обстановката в Израел и Русия. „ Що се отнася до цената на помощта, която се отпуска, в бюджета всяка година се утвърждава бюджет в Министерство на външните работи, с който то по своя преценка може да реши на кого да помогне при положение нансетиозна рецесия и да изрази своята взаимност “, разяснява той възможната помощ към Украйна.

24chasa.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР