Правителството трябва да актуализира и увеличи зърнените запаси на страната.

...
Правителството трябва да актуализира и увеличи зърнените запаси на страната.
Коментари Харесай

Проф. Михаил Константинов: Правителството трябва да актуализира зърнените запаси в страната

Правителството би трябвало да актуализира и усили зърнените ресурси на страната. Това предложи пред „ Фокус “ проф. Михаил Константинов. Той аргументира изявлението си с обстоятелството, че в бъдеще храната ще стане по скъпа стока от газа, както и че се чакат огромни суши през идващите години. Ако 2-3 години няма добра годишна продукция на зърнени храни, светът ще изпадне в положение на всеобщ апетит.
„ Като споделям апетит – стоите и гладувате. Всичко лежи върху зърнопроизводството. Ако то падне и се редуцира 3-4 пъти, това значи безусловно, даже Златният милиард да разбере какво е апетит. България – не желая да съм неприятен оракул, само че реколтата следващата година може би няма да е такава, каквато си я мислим всички. Снегът пристигна доста късно, няма бездънен сняг в Добруджа към момента и има заплаха част от посевите да измръзнат. Ако това се случи по едно и също време в огромните зърнопроизводители – Украйна, Канада, Съединени американски щати, Русия, става ужасно “, сподели още проф. Михаил Константинов.
Професорът добави, че дефицитът на храна и рискът от всеобщия апетит са провокациите, върху които страните по света би трябвало да помислят. Те сега се пробват да се избият между тях, заключи проф. Константинов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР