Правителството ще си сътрудничи с Базелския институт за управление с

...
Правителството ще си сътрудничи с Базелския институт за управление с
Коментари Харесай

В борбата с корупцията ще си сътрудничим с Базелския институт за управление

Правителството ще си сътрудничи с Базелския институт за ръководство за възстановяване резултатите на кабинета в битката с корупцията.

В Министерския съвет бе подписан Меморандум за съгласие сред държавното управление и Базелския институт за ръководство. Документът беше подписан персонално от министър-председателя Кирил Петков и ръководещия шеф на института Грета Фенер.

Основната цел на Меморандума е битката и изкореняването на корупцията в България и възобновяване на обществени средства, отклонени от страната посредством корупция и свързани с нея финансови закононарушения. Чрез партньорството сред българското държавно управление и Базелски институт се цели създаване на потенциал за асортимент на чиновници на правоприлагащите органи и други проверяващи органи и реализиране на по-ефективна работа.

Сътрудничеството с института ще подкрепи за правенето и използването на ефикасна законодателна и институционална рамка, обвързвана с битката с корупцията и финансовите закононарушения, както и до правенето и използването на ефикасна национална тактика за битка с корупцията. Чрез взаимната работа с Базелския институт ще бъде изработен обзор на обсега за определяне на главните спънки в актуалната верига за противопоставяне на корупцията и предложение на вероятни решения.

Базелският институт е самостоятелна експертна организация с нестопанска цел, записана като фондация в Швейцария, отдадена на работата по целия свят с обществени и частни субекти за подсилване на ръководството, противопоставяне на корупцията и обвързваните с нея финансови закононарушения и за възобновяване на отклонени активи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР