Правителството ще проведе редовното си заседание на 9 май, предаде

...
Правителството ще проведе редовното си заседание на 9 май, предаде
Коментари Харесай

Кабинетът обсъжда проектите за модернизация на армията


Правителството ще организира постоянното си съвещание на 9 май, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Очаква се тази сряда в Министерски съвет да бъдат разисквани плановете за нова бойна машина и изтребителите. За разглеждането на плановете за армията заяви преди повече от седмица вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов.

Във вторник министърът срещна и водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова с неговата цел във връзка с модернизацията на армията. „ И авиационната, и бронираната ни техника са закупувани през 80-те години и би следвало да създадем тези разноски. Запознах ги с двата плана, които сме внесли в Министерския съвет, и с третия, който следва да бъде импортиран ”, сподели във вторник военният министър.

Единият план е на стойност 1,220 милиарда лева, а другият е за 1,5 милиарда лева В новия план за изтребителите има смяна във връзка с броя, в него е записано, че те могат да са 8-9-10. Проектът за бронираната машина включва напълно нови военни машини, които ще се сглобяват в България и за което ще бъдат употребявани всички благоприятни условия на българската военна индустрия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР