Правителството ще предложи на Народното събрание допълнителните 1.2 милиарда лева

...
Правителството ще предложи на Народното събрание допълнителните 1.2 милиарда лева
Коментари Харесай

Бюджетният излишък от отива за тока за бизнеса и COVID помощ...

Правителството ще предложи на Народното събрание спомагателните 1.2 милиарда лв. доходи в бюджета за тази година да отидат за пенсии и енергийни помощи за бизнеса. Това заяви министър председателят Кирил Петков след съвещанието на кабинета в сряда.

" Вярваме, че това е методът за транспарантно ръководство за този вид спомагателни доходи. Нашето предложение е за 750 млн. за спомагателни Covid добавки за пенсиите, както и 450 млн. лева за спомагателна енергийна помощ за бизнеса ", сподели Петков.

Премиерът напомни, че за преодоляване на рецесията с цените на тока е взето решение за подкрепяне с близо 1.5 милиарда лева От тях към 1.3 милиарда лева са ориентирани за енергийни помощи за тока, а останалите към 200 млн. са за потребителите на газ, които не влизат в обсега на мораториума върху цените на ток, парно и вода.

" Влизаме с доста мощна поддръжка в тази посока. Правим го по метод, по който най-малките бизнеси да бъдат подкрепени по най-хубавия метод ", сподели Кирил Петков.
Свързани вести ГЕРБ желаеха обезщетителен механизъм за тока за бизнеса Добра вест! Предвиждат добавки към пенсиите за идната година ВИДЕО
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР