Правителството ще подпомогне Варна за разрешаване на инфраструктурни проблеми, които

...
Правителството ще подпомогне Варна за разрешаване на инфраструктурни проблеми, които
Коментари Харесай

Милиони потичат към Варна, обеща премиерът

Правителството ще подкрепи Варна за разрешаване на инфраструктурни проблеми, които все още не разрешават на града да се развива. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов на работна среща в общината, проведена от кмета Иван Портних. В срещата участваха вицепремиерът Валери Симеонов, министрите Владислав Горанов, Ивайло Московски и Нено Димов, както и президентът на КНСБ Пламен Димитров.
 
 Така ще наподобява Варна след 2 години

Варна заслужава вероятност. Градът има и други действия, с изключение на туризма, уточни Борисов и добави, че градът се задъхва във връзка с трафика.
„ Толкова доста влезе в Бургас, направи се доста, в този момент е ред на Варна ”, сподели още министър председателят.
 Така ще наподобява Варна след 2 години
Той напомни думи на кмета, че от 30 години не е правено нищо, с цел да се облекчи трафикът във Варна, и заяви, че държавното управление предлага две ограничения в това отношение – разширение с две спомагателни ленти и с две местни платна на централния директен бул. „ Васил Левски ”, който свързва входа на града и аерогарата, както и нова пътна права, която да облекчи придвижването от и към пристанището. Финансирането ще бъде от бюджета и от Европейската капиталова банка (ЕИБ), а дали осъществяването ще се провежда от АПИ или от общината, зависи от общинския съвет във Варна, уточни Борисов.
 Така ще наподобява Варна след 2 години
Премиерът още сподели, че предпочитани за държавното управление са също ремонтът на Математическата гимназия и построяването на трета пречиствателна станция за отпадъчни води.
 Така ще наподобява Варна след 2 години
Борисов акцентира, че съществуват още доста планове, които се нуждаят от финансиране, а в това време се пилеят пари за очистване на вреди от недалновидни решения на предходни държавни управления. Той даде образци със зоните по „ Натура 2000 “, заплащанията за АЕЦ „ Белене “ и американските централи, както и приватизационната договорка за „ Полимери “ – Девня, която дефинира като обир.
 Така ще наподобява Варна след 2 години
Без едно ново решение за града, Варна ще колабира, разяснява министър председателят.
 Така ще наподобява Варна след 2 години
Ще продължи и отварянето на Пристанище Варна за жители и посетители, увери транспортния министър Ивайло Московски. За тази цел зоната зад 3-то и 4-то кейово място ще бъде облагородена и ще бъде обезпечен нов достъп за коли към обособената към този момент територия за развлечения.
Лидерът на КНСБ Пламен Димитров посочи, че двете кейови места ще продължат да действат като пристанищни мощности, а работещите в врата ще запазят работните си места.
 Така ще наподобява Варна след 2 години

Общо към 90 млн. лева ще се влеят във Варна в идващите две години, акцентира министър председателят. Те ще отидат за нови инфраструктурни планове – булеварди, обходни трасета, нова постройка на Математическата гимназия и ремонт на Четвърта езикова. Финансирането на новата постройка на библиотеката Общината ще би трябвало да обезпечи сама.
По тематиката Портних: Промяната на Варна върна интереса към града ни Борисов към протестиращите от Крайморска Добруджа: Нива по равнища ще гледаме Премиерът за приватизацията на „ Полимери ”: Грабеж!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР