Правителството ще отпусне допълнителни средства, за да може мярката от

...
Правителството ще отпусне допълнителни средства, за да може мярката от
Коментари Харесай

Цените на горивата падат преди празниците


Правителството ще отпусне спомагателни средства, с цел да може мярката от 25 ст. за литър гориво да продължи до края на годината. 

Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива разяснява, че концепцията е хората да бъдат по-удовлетворени от зареждането за Коледните празници.

" Като стопански резултат нямат смисъл тези 37 млн. Това преразпределяне на средствата и предоставяне на пари на калпак въобще не е добра концепция. Хората, които се възползват от тези 25 ст., имат най-вече финансови благоприятни условия ", съобщи той в студиото на " България заран ".

От думите му стана ясно, че в последните две седмици наклонността на интернационалните пазари е следната: дизелът и бензинът паднаха с 45 $. А до 2-3 седмици това би трябвало да се отрази и на колонките у нас. 

" Лукойл " взима цени на нефта от преди 10 дни. Сигурен съм, че до 2-3 седмици ще виждаме под 3 лв. за дизела на избрани бензиностанции. Вече не е реалистично да виждаме цени под 2 лв.. Цената на метана падна с 1,60 лева За декември прогнозната цена е с 20 лева по-висока ", сподели още Хаджидимитров пред Bulgaria ON AIR.

По думите му се е нараснала повече от 3 пъти работата на хората, които работят на касите на бензиностанциите. Има скупчване и опашки, уточни гостът в студиото.

Отстъпка от 1 лев на горивата, каквато оферират от, може да има, само че не на тази бази, която е сега - за всички консуматори, безапелационен е Димитър Хаджидимитров.

" Потреблението в България е към 10 млн. литра дневно, няма по какъв начин 300 млн. да се съберат за един месец, от която и да е компания в България, и да бъдат разпределени с един лев надолу ", счита той.

Хаджидимитров сподели още, че " Лукойл " първо би трябвало да си покрие старите загуби и по-късно да се приказва за упоменатите 600-700 млн., които се чака да влязат в хазната на бюджета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР