Правителството ще гласува отпускането на заем от 800 млн. лв.

...
Правителството ще гласува отпускането на заем от 800 млн. лв.
Коментари Харесай

Държавата ще отпусне 800 млн. лв. заем на “Булгаргаз“

Правителството ще гласоподава отпущането на заем от 800 млн. лева за " Булгаргаз " на днешното си съвещание. Това разгласи служебният министър председател Гълъб Донев преди началото му.
Прочетете още
Заемът е необходим за излекуване на неприятното финансово положение на сдружението, което се дължи на неизплатени задължения, най-големият от които е на " Топлофикация - София " в размер на 300 млн. лева

Министерствата на енергетиката и на финансите към този момент са подготвени с проект за излекуване на сдружението, с който да се подсигуряват доставките на природен газ за идния отоплителен сезон.

" Държавата не се управлява с хаштагове, а с членове и алинеи, с изрядни и професионално готови юридически документи. Недопустимо е да се слага под подозрение волята на България за присъединение към Организацията за икономическо сътрудничество и раз, още повече това да се прави с предизборни цели ", добави още Донев.

Министър-председателят посочи още, че кабинетът ще одобри разпореждане за започване на присъединителния развой на България към Организацията за икономическо съдействие и развиване.

Предстои да приемем постановлението за присъединението на България към Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Много държавни управления работиха за това, на нас се падна достойнството да организираме и структурираме присъединителния развой. Държавата е се управлява с хаштагове, а с членове и алинеи. Недопустимо е да се слага под въпрос волята на България за присъединение към Организацията за икономическо сътрудничество и раз като част от предизборна акция, разяснява Гълъб Донев.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР