"Правителството ще гласува 200 000 лева хуманитарна помощ за Албания,

...
"Правителството ще гласува 200 000 лева хуманитарна помощ за Албания,
Коментари Харесай

Борисов с паметен жест за Ламбо, но се ядоса за трагедията в "Пирогов" СНИМКИ/ВИДЕО

"Правителството ще гласоподава 200 000 лв. филантропична помощ за Албания, съболезнования за жертвите на земетресението. Подготвили сме и пакети при нужда, екипи за почистване. Не бива да ги оставяме сами и по тази причина гласуваме тези средства и имаме подготвеност с жива мощ и техника.

Още през вчерашния ден наши министри и аз говорихме с сътрудниците от Албания и им казахме, че при потребност ще им изпратим всичко, което им е належащо.

Това е огромна покруса. Не бива да ги оставяме сами ", това съобщи министър председателят Бойко Борисов при започване на Министерския съвет във връзка мощното земетресение, което през вчерашния ден удари Албания.

"Здравният министър Кирил Ананиев и министърът на вътрешните работи Малден Младенов ми рапортуваха за случилото се в "Пирогов ". Разследването тече. Дано не се окаже, че са пушили в стаята ", отсече министър председателят във връзка нещастието в лечебното заведение.

БЛИЦ напомня, че по-рано през днешния ден се появи версия, съгласно която нещастието в "Пирогов " е почнала точно от незагасен фас .

"Нека минат експертизите и да изчакаме малко. Голямо благодаря на личния състав, на службите, на всички. Добре, че са живи обгазените хора. Леко са обгазени, само че са живи. Добре, че не стана огромна покруса ", добави Борисов.

"Това в действителност е доста противен случай. Моите съболезнования към околните на умрелите мъжа, само че и огромна благодаря, на всички, които оказаха мигновенна реакция ", сподели пък здравният министър Кирил Ананиев.

"Състоянието на кислородните апарати: работят обикновено, повода не е в тях, това е мое мнение, има процесуално-следствени дейности, които ще потвърдят това.

Пожарът поражда в една от стаите на Второ вътрешно поделение. Единият от пациентите е бил с тежка кислородна непълнота и се е налагало да бъде лекуван с по-голям размер О2.

Другият човек е бил доведен вечерта в лечебното съвещание, като не желая да разясня какво му е било положението.

Били са под опасност за живота още 80 души. Ако не е била съответната реакция, е било могло да бъде доста по-зле ", добави министърът.

Ананиев напомни, че има догадка, че е била запалена цигара, само че добави, че аргументите за гърмежа не престават да се прецизират.

По думите му сега болничното заведение работи обикновено, не се връщат пациенти, само че има дребни усложнения в противошоковата зала.

БЛИЦ напомня, че по-рано през днешния ден министрите дадоха ексклузивен брифинг пред "Пирогов " във връзка нещастието .

" Искам да помълчим малко в памет на Стефан Данаилов . Беше ми добър другар. Голям артист, огромен мъж, добър човек.

Това е огромна загуба за българите, тъй като той в действителност бе обичан човек ", прикани пък по-късно министър председателят Борисов.

Веднага по-късно той и министрите станаха на крайници и резервираха минута безмълвие в памет на Ламбо.

БЛИЦ напомня, че по-рано през днешния ден водачът на ГЕРБ написа мощни думи за починалия артист .





"Благодаря Ви! ", сподели министър председателят.

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР