Правителството създава хаос, внушава страх, остави хората на произвола на

...
Правителството създава хаос, внушава страх, остави хората на произвола на
Коментари Харесай

Нинова: Искаме ясен план за бъдещето, за извеждане на България от кризата


Правителството основава безпорядък, внушава боязън, остави хората на произвола на ориста

Уважаеми българи,
Днес министър-председателят се скри от вашите въпроси и се подигра с вашите паники. Внесохме искане за чуване, в което щяхме да сложим питанията ви, които са пристигнали до нас, паниките, които имате и упованията за бъдещето. Уви, това не се случи, тъй като държавното управление, през дните на рецесията, сътвори безпорядък и внуши боязън, разделя ви и ви остави на произвола на ориста. И през днешния ден не пожела да отговори на настоящи въпроси и паники.
Хаосът основават с непрекъсната промяна в позициите. Един ден една - на другия ден - тъкмо противоположното. Задължително с маски - по-късно без маски. Отваряме пазарите - затваряме пазарите. „ 60/40 " първа мярка, по-късно осигуровки върху цялата сума, по-късно върху 60 % от сумата. Хаос и своенравие, което основава у вас непредсказуемост и напрежение. Правителството и персонално Борисов ви всяват боязън и ви стресират. В най-тягостните дни, когато бяхте затворени в домовете си, приказва за „ идващия пъкъл ", „ катафалки ", „ хладилни камиони за трупове ", „ детски площадки, превърнати в морги ", вместо да ви даде вяра и явен път за извеждане на България от тази обстановка.

Уважаеми българи,
Използват страха ви от заболяването, с цел да скрият безсилието си. Срещу безработиците, против банкрутите, против неразбираемото бъдеще. Разделят ви. Настройват ви едни против други, с цел да ви владеят. Настройват хората - София против провинцията, такива, които съблюдават карантина, против такива, които не съблюдават. Българи против роми. Един щаб против различен щаб. Едни специалисти против други специалисти. Правителството се храни от това разделяне и от страха. Докато вие сте сковани в домовете си, страната абдикира от отговорностите си. 90 % от социално-икономическите ограничения, които оферират, са заеми. Кредити на компании, които към този момент банкрутират и няма по какъв начин да ги връщат. Кредити на хора, които са безработни и нямат изясненост за бъдещето, и които имат и други заеми. Мярка „ 60/40 ", от която се възползва футболен клуб на олигарх, непосредствен до властта. Властта и доближените се хранят от рецесията, за сметка на вашите паники. Помощ на Банката за развиване, от която се възползва колекторска компания, с цел да пристигна в домовете ви и да ви тормози по време на рецесия за погашение на сметки. А вижте какво прави светът - в Гърция, Германия, Франция - безплатна помощ, помощ на всяко семейство. Помощ за компаниите, отсрочване на заеми, понижаване на лихви, опрощаване на такси за дребен и междинен бизнес. Управляващите приканиха за единодушие всички партии в този тежък за България миг, само че не одобриха нито едно предложение от нашия рационален проект за хората. Една минимална заплата за тези, които са останали без работа, дружно с осигуровките, да вземем за пример. Опрощаване на такса „ боклук " за този бизнес, който сега не работи. Помощ за общините, които са на първа линия и изпитват големи усложнения. Уж желано единодушие на думи, само че не е признато нито едно предложение на Българска социалистическа партия. Правителството нямаше проект при започване на рецесията. По средата на рецесията работят на правилото „ проба-грешка ". Днес ние желаеме явен проект за бъдещето, за извеждане на България от рецесията, за вашия живот.

Ето за какво не се отхвърляме от парламентарните механизми и през днешния ден внесохме още веднъж и незабавно, за повторно, искане за привикване на изключително съвещание на Народното събрание. Извън икономическите, обществените и здравните въпроси, които обсъждаме, стоят въпросите за институциите, за парламентаризма, за държавността в България. Днес Борисов персонално даде образец, че за него такива думи не съществуват. Това е следващата стъпка към едноличната власт, вървяща самоуверено към тирания. Ние, като съпротива, няма да се примирим с това, ще използваме всички законови механизми. Искането ни е за вас. След като държавното управление не приема различен проект от опозицията, да показа своя явен проект за България и за вашия живот.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР