Правителството съобщи, че няма да удължава след 31 март 2022

...
Правителството съобщи, че няма да удължава след 31 март 2022
Коментари Харесай

BREAKING: Маските падат, край на извънредната епидемична обстановка на 31 март

Правителството заяви, че няма да удължава след 31 март 2022 година периода на въведената в страната изключителна епидемиологична конюнктура. Решението е взето, откакто тематиката беше детайлно разисквана в работен формат от членовете на кабинета в границите на последния един месец.

Водещо е разбирането, че откакто към този момент близо две години страната ни се намира в изключителна епидемиологична конюнктура, към сегашния миг обстановката се следи и ръководи по предвидим метод и не е належащо ново удължение на периода и опазване на рестриктивните мерки за жителите и бизнеса, се споделя в прессъобщение на Информационната работа на Министерски съвет.

Считано от 1 април 2022 година отпадат въведените от министъра на опазването на здравето краткотрайни противоепидемични ограничения на територията на страната, свързани с: носене на защитна маска за лице в закрити публични места; съблюдаване на физическа дистанция; ограничавания в броя на лицата, които могат да посещават по едно и също време обекти на закрито; ограничавания при реализиране на присъствено образование във висшите училища; възбрана за свиждания в лечебните заведения и обществените услуги; условието към работодателите за допускане до присъствена работа при опция на не повече от 50% от личния състав.

Към момента тече договарянето на новия народен рамков контракт с НЗОК, в границите на което се разискват опциите за трайно нарастване на лекарските заплати и тези на медицинските сестри, без значение от оповестена епидемиологична конюнктура.

Следващата седмица на законодателно равнище ще бъдат прегледани промени за предлагането на работещи решения, които да влязат в действие от 1.04. Целта е по-доброто ръководство на обстановката в системата на опазването на здравето, да се подсигурява съответното лекуване на пациенти с COVID-19 и да се плануват благоприятни условия за въвеждане на ситуационни и районни ограничения при нужда.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР