Правителството с бездействията си кара хората да се самоорганизират за

...
Правителството с бездействията си кара хората да се самоорганизират за
Коментари Харесай

Каракачанов: Строга охрана на границите и нулев прием на нелегални мигранти

Правителството с бездействията си кара хората да се самоорганизират за отбрана
След нападението на група незаконни мигранти над младежи на бул. „ Витоша “ преди две вечери нощес станахме очевидци на всеобщ пердах сред групи незаконни мигранти в кв. „ Овча купел “. След скандал за жена в 21 ч. нощес две групи незаконни мигранти с тояги и други подръчни средства се сбиват в центъра за бежанци в кв. „ Овча купел “. Боят се придвижва и отвън центъра за мигранти, като саморазправата продължава и по основната улица на квартала – бул. „ Монтевидео “.

От видеата, снимани от поданици на квартала, ясно се виждат групи от хора, които носят огромни тояги и прътове. Има няколко потърпевши, единият е признат в незабавната помощ в Пирогов. Охраната на бежанския център, която не е въоръжена, не е могла да се оправи със обстановката.

Подобна подиуми в кв. „ Овча купел “ и други центрове за бежанци – във Военна рампа в София и Харманли, наблюдавахме преди години – тогава имаше набези и над дами, а през 2013 година младо момиче – продавачка в непрекъснато магазинче на ул. „ Пиротска “, бе намушкано с нож.

Днес обстановката в София още веднъж се нажежава заради обстоятелството, че броят на незаконните мигранти очевидно се усилва.

Въпреки опитите на държавното управление на сглобката да прикрива сходни произшествия, обстановката в бъдеще ще се утежнява в допълнение заради засиления мигрантски напън на българо-турската граница и поради безотговорното съглашение, подписано с Австрия от държавното управление Денков-Габриел, съгласно което от Австрия и други европейски страни към този момент стартират да ни връщат огромни групи мигранти.

Като естествена реакция на бездействието на управляващите жители към този момент приканват за основаване на цивилен патрули, които да подсигуряват сигурността в българските градове.

С просто око се вижда, че някои региони на столицата сред Лъвов мост, Женския пазар и бул. „ Тодор Александров “, още веднъж стартират да замязват на Пакистан или Бейрут.

За да се подсигурява сигурността на българските жители и с цел да се избегнат саморазправи и конфликти, държавното управление и Столична община би трябвало да спрат да се вършат на разсеяни и да вземат следните незабавни ограничения.

На първо място защитата на границата с Турция би трябвало да се ускори, гранична полиция би трябвало да получи ясна заповед за недопускане на незаконно преминаващи, а не за тяхното посрещане и вписване на наша територия. Напомняме, че незаконното прекосяване на границата съгласно българското законодателство е закононарушение!

Второ, изнасяне на всички мигрантски центрове от огромните градове и изнасянето в ненаселени региони наоколо до границата за репатрирането им отвън България.

Трето, всички съществуващи лагери за бежанци да бъдат от закрит вид – т.е. пребиваващите там да не напущат рамките на лагера и да не обикалят свободно където си пожелаят и да вършат опити за овакантяване на страната.

Четвърто, до преместването или репатрирането на незаконните мигранти лагерите, ситуирани в София и други градове, да се охраняват от усилени постове на Жандармерията, а не от невъоръжена защита.

Ако държавното управление продължи да бездейства, жителите на Република България имат цялостното морално право да се самоорганизират, с цел да защитят своето имущество, здраве и живот.

Красимир Каракачанов – ръководител на Вътрешна македонска революционна организация, някогашен вицепремиер по сигурността на България 2017-2021 година

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР