Правителството с бездействията си кара хората да се самоорганизират за

...
Правителството с бездействията си кара хората да се самоорганизират за
Коментари Харесай

Каракачанов за конфликтите с мигранти в София: Строга охрана на границите и нулев прием на нелегални бежанци

„ Правителството с бездействията си кара хората да се самоорганизират за отбрана. “

Тази позиция е изразил Красимир Каракачанов – някогашен вицепремиер по сигурността и министър на защитата, след поредицата конфликти с незаконни мигранти единствено в границите на три дни в София в отворено писмо до медиите. Острата му реакция продължава :

„ След нападението на група незаконни мигранти над младежи на бул. „ Витоша “ преди две вечери, нощес станахме очевидци на всеобщ пердах сред групи незаконни.

След скандал за жена в 21:00 ч. нощес, две групи незаконни мигранти с тояги и други подръчни средства се сбиват в центъра за бежанци в кв. „ Овча купел “. Боят се придвижва и отвън центъра за мигранти, като саморазправата продължава и по основната улица на квартала – бул. „ Монтевидео “. От видеата, снимани от поданици на квартала, ясно се виждат групи от хора, които носят огромни тояги и прътове. Има няколко потърпевши, единият е признат в незабавната помощ в „ Пирогов “. Охраната на бежанския център, която не е въоръжена, не е могла да се оправи със обстановката.

Подобна подиуми в кв. „ Овча купел “ и други центрове за бежанци – във Военна рампа в София и Харманли, наблюдавахме преди години. Тогава имаше набези и над дами, а през 2013 година младо момиче – продавачка в непрекъснато магазинче на ул. „ Пиротска “, бе намушкано с нож.

Днес обстановката в София още веднъж се нажежава заради обстоятелството, че броят на незаконните мигранти очевидно се усилва. Въпреки опитите на държавното управление на „ Сглобката “ да прикрива сходни произшествия, обстановката в бъдеще ще се утежнява в допълнение заради засиления мигрантски напън на българо-турската граница и поради безотговорното съглашение, подписано с Австрия от държавното управление Денков-Габриел, съгласно което от Австрия и други европейски страни към този момент стартират да ни връщат огромни групи мигранти.

Като естествена реакция на бездействието на управляващите, жители към този момент приканват за основаване на „ Граждански патрули “, които да подсигуряват сигурността в българските градове. С просто око се вижда, че някои региони на столицата сред Лъвов мост, Женския пазар и бул. „ Тодор Александров “, още веднъж стартират да замязват на Пакистан или Бейрут.

За да се подсигурява сигурността на българските жители и с цел да се избегнат саморазправи и конфликти, държавното управление и Столична община би трябвало да спрат да се вършат на разсеяни и да вземат следните незабавни ограничения:

  • На първо място защитата на границата с Турция би трябвало да се ускори, гранична полиция би трябвало да получи ясна заповед за недопускане на незаконно преминаващи, а не за тяхното посрещане и вписване на наша територия. Напомняме, че незаконното прекосяване на границата съгласно българското законодателство е закононарушение!
  • Второ, изнасяне на всички мигрантски центрове от огромните градове и изнасянето в ненаселени региони наоколо до границата за репатрирането им отвън България.

    Трето, всички съществуващи лагери за бежанци да бъдат от закрит вид – т.е. пребиваващите там да не напущат рамките на лагера и да не обикалят свободно където си пожелаят и да вършат опити за овакантяване на страната.

  • Четвърто, до преместването или репатрирането на незаконните мигранти лагерите, ситуирани в София и други градове, да се охраняват от усилени постове на Жандармерията, а не от невъоръжена защита.

Ако държавното управление продължи да бездейства, жителите на Република България имат цялостното морално право да се самоорганизират, с цел да защитят своето имущество, здраве и живот. “

Така приключва изказването на Красимир Каракачанов – ръководител на Вътрешна македонска революционна организация, някогашен вицепремиер по сигурността на България 2017-2021 г .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР