Правителството реши ли да се изнасят оръжия и боеприпаси за

...
Правителството реши ли да се изнасят оръжия и боеприпаси за
Коментари Харесай

Нинова: Ако правителството реши да се изпраща оръжие за Украйна, БСП напуска |

" Правителството реши ли да се изнасят оръжия и муниции за Украйна, да - Българска социалистическа партия ще напусне обединението ", съобщи водачът на левицата и вицепремиер по стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова.

" Да изчакаме да забележим какво ще се гласоподава. Много неща се приказват, всевъзможни тълкования. Мнозинството е " за " да разпореди това (изпращането на военно-техническа помощ за Украйна) на Министерски съвет, едни желаят други мерки(...)Правителството реши ли да се изнасят оръжия и муниции за Украйна, да - Българска социалистическа партия ще напусне обединението ", съобщи тя.

Вицепремиерът отхвърли България да изнася оръжия за Украйна, което беше доказано както от следствие на " Ню Йорк таймс ", по този начин и от Асен Василев.

" Всякакви спекулации сега, че действително се изнася - още веднъж удостоверявам - нито един патрон не е изнесен за Украйна. България изнася оръжия за над 50 до 60 страни, само че всичките са с краен консуматор тези страни. България не може да реализира надзор какво се случва по-късно. При нас няма нито един контракт нито за Украйна (...) нито с Русия, държа да отбележа. Стигне ли се до решение на Министерски съвет за подобен експорт - ние напущаме ", добави Нинова.

Тя заяви, че след прибирането на премиера Кирил Петков ще има съдружен съвет. Тогава ще бъде разискван и въпросът за ремонт на украинска военна техника - това бе поискано от президента Володимир Зеленски при вчерашната аудиенция на Петков, Заков и представители на Политическа партия, Българска социалистическа партия и Демократична България.

" Не мисля, че се задават избори, изключително в тази обстановка ", счита тя.

Нинова, която през днешния ден посети зеленчуковата борса в Първенец, съобщи че ще изиска спомагателни 100 млн. лева помощи за зеленчуковите производители при плануваната актуализация на бюджета.

Тя още веднъж повтори вчерашното си предложение за заледяване на цените на газа и доплащане на остатъка от страната, като тези средства да дойдат от в допълнение облагане на свръхпечалбите на енергийните сдружения. Нинова упорства още за нулево Данък добавена стойност за плодове и зеленчуци.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР