Правителството реши ли да се изнася оръжие и боеприпаси за

...
Правителството реши ли да се изнася оръжие и боеприпаси за
Коментари Харесай

БСП ще напусне коалицията, ако кабинетът одобри военна помощ за Украйна

Правителството реши ли да се изнася оръжие и муниции за Украйна, Българска социалистическа партия ще напусне обединението. Това съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова в село Първенец, където е на посещаване.

"Всякакви спекулации, че в този момент се изнася - дублирам, нито един патрон не е изнесен за Украйна. България изнася оръжия за над 50 страни, само че всичките са с краен консуматор тези страни. България не може да реализира надзор какво става по-късно. Нямаме нито един контракт нито с Украйна, нито с Русия, държа да отбележа. Стигне ли се до решение на Министерски съвет за подобен експорт - напущаме ", безапелационна беше Нинова.

Нинова преди този момент разяснява инфлацията и отбраната на родното произвеждане. "За нас българското произвеждане на храни е извънредно значимо - изключително плодове, зеленчуци, мляко и месо. Знаете, че от години отстояваме политика на отбрана на родното произвеждане. Сега предвид на рецесиите, които се натрупаха, с растежа на цените, това става още по-важно. Трябва да мислим в вероятност ".

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР