Правителството реши да се учреди безвъзмездно право на строеж върху

...
Правителството реши да се учреди безвъзмездно право на строеж върху
Коментари Харесай

Община Бяла получи право на строеж върху имоти публична държавна собственост

Правителството реши да се учреди безплатно право на градеж върху два поземлени парцела – обществена държавна благосъстоятелност за пристанище и различен тип натурален запас за превантивна отбрана.

Терените са с повърхност от 32 573 кв. ми 16 435 кв. м.

Инвестиционната самодейност на община Бяла е за „ Разширение, реорганизация и рационализация на рибарско пристанище „ Чайка “, град Бяла “ и обвързваните с него подсилване на свлачище и брегоукрепване. Дейностите ще се извършат в два стадия.

В региона има записано рибарско пристанище и построено брегоукрепително оборудване /буна/. Най-големият разчетен транспортен съд, който ще застава е с широчина 2.5 m и дължина 10 m. Основополагащо за акваторията на пристанището е ситуационното разполагане на дамбата и буните. Заложено е съществуващата буна да се удължи със 150 m и да се построи нова с дължина 210 т.

Проектният потенциал на пристанището е променлива големина, защото зависи от размера на плавателните съдове. На този стадий е признат потенциал 264 (двеста шестдесет и четири) места, който обаче може да бъде променян.

Съгласно член 112е от Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България (ЗМПВВППРБ) може да бъде учредено безплатно право на градеж в интерес на община за уголемение на рибарско пристанище по член 107 от ЗМПВВППРБ, както и обвързваните с тях брегозащитни уреди за предотвратяване от нездравословно влияние на водите, като построените вследствие на учреденото право на градеж обекти са обществена общинска благосъстоятелност, която не може да бъде променяна в частна, и предназначението им не може да бъде променяно.

С решение на Общински съвет в град Бяла, обектът е избран за предпочитан и стратегически за развиването на общината и същият е разгласен за общински обект от първостепенно значение, построяването на който е за трайното облекчаване на публичните потребности.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР