Правителството реши да отпусне още 860 млн лв. за финансиране

...
Правителството реши да отпусне още 860 млн лв. за финансиране
Коментари Харесай

Правителството одобри още 860 млн. лв. за енергийни помощи за бизнеса

Правителството реши да отпусне още 860 млн лева за финансиране на схемата за предоставяне на енергийни помощи за бизнеса, сподели през днешния ден министър председателят Кирил Петков след последното за годината съвещание на министерски съвет. С към този момент утвърдените досега средства общата сума ще е милиард и половина, а с парите, за компенсиране и на цената на газа на контролирания пазар ще е над 2 млрд лева за този отоплителен сезон, съобщи министърът на енергетиката Александър Николов.

" Така ще бъдат изплатени дефицитите на енергоразпределителните сдружения, ще се понижи и натискът за увеличение на цените за транспорт на сила. Министерството работи за ребалансиране на системата, отбягване на пикови мощности и обезпечаване на спомагателни размери електричество на свободния пазар, сподели още министърът.

Принципът за систематизиране на средствата остава както до момента. Тоест страната ще заплаща 75% от разликата сред базовата цена от 185,59 лв. за мегаватчас и действителната средномесечна борсова цена на сегмента " ден напред " на Българската самостоятелна енергийна борса за съответния месец, само че не повече от 30% от действителната борсова цена за месец юли 2021 година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР