Правителството реши да открие конкурсна процедура за търсене и проучване

...
Правителството реши да открие конкурсна процедура за търсене и проучване
Коментари Харесай

Търсят кандидати за проучване на нефт и газ в Черно море

Правителството реши да открие конкурсна процедура за търсене и изследване на петрол и природен газ в повърхност " Блок 1-26 Хан Тервел ". Тя е с размер от 4 032 кв. км и се намира в изключителната икономическа зона на България в Черно море, оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Разрешението за търсене и изследване ще бъде предоставено за период от 5 години, с право на три снадки от по две години. Задължително би трябвало да бъда осъществени нови 3D сеизмични проучвания, да се изготви геоложки модел за оконтуряване на перспективни обекти за сондиране, да се направи оценка на петролния капацитет и вероятно да бъде прокаран един търсещ сондаж.

В състезанието може да се взе участие против депозит от 15 хиляди лева Желаещите да се включат в процедурата би трябвало да имат общо най-малко 150 млн. евро чисти доходи от продажби за последните три финансови години. Нужно е и да разполагат със програмен продукт за интерпретация на събраните сеизмични данни, както и с нужния експертен състав за осъществяване на плануваните действия.

Предложенията на претендентите в състезанието ще бъдат оценени въз основа на работните стратегии, средствата за запазване на околната среда и предлаганите бонуси.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР