Правителството реши, че България трябва да придобие нови 8 изтребителя

...
Правителството реши, че България трябва да придобие нови 8 изтребителя
Коментари Харесай

Правителството реши: Придобиваме 8 нови самолета F-16

Правителството реши, че България би трябвало да придобие нови 8 изтребителя F-16, като одобри два плана на интернационалните контракти в областта на защитата.

Министерският съвет на Република България одобри решение за одобрение на плана на интернационален контракт (LOA) BU-D- SAD „ Придобиване на 8 (осем) нови самолета F-l6C/D Block 70, муниции, средства за образование, средства за поддръжка, аварийни елементи, първична поддръжка и образование за българските Военновъздушни сили “ и план на интернационален контракт (LOA) BU-P­LBC „ Многофункционална система за систематизиране на информация - Съвместна тактическа радиосистема (MIDS JTRS) и обвързвана с нея поддръжка и съоръжение “.

Правителството упълномощава министъра на защитата да подпише договорите след приемане от Народното събрание на Проект за капиталов разход „ Придобиване на нов вид военен аероплан “ (втори етап).

Съгласно член 85, алинея 1, т. 4 и т. 7 от Конституцията на Република България, договорите подлежат на следваща ратификация от Народното събрание.

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР