Правителството реши Български пощи ЕАД да разпространява вестниците на територията

...
Правителството реши Български пощи ЕАД да разпространява вестниците на територията
Коментари Харесай

Правителството одобри „Български пощи“ да разпространява вестниците за 10 години

Правителството реши " Български пощи " ЕАД да популяризира вестниците на територията на цялата страна за период от 10 години, оповестиха от Министерския съвет след днешното онлайн съвещание на кабинета " Борисов-3 ".

Мярката е ориентирана към поощряване на плурализма на печата и на свободата на словото. Възлагането на услугата по никакъв метод не попречва конкуренцията и не лишава опцията всеки икономически индивид да се договаря свободно с издателите или крайни пунктове за разпространяване.

От " Български пощи " ЕАД подсигуряват параметри на качество, свързани с равнопоставен достъп, навременно снабдяване, разпространяване на територията на цялата страна.

Дружеството обезпечава равнопоставеност и досегаемост при ценообразуването за всички участници под формата на отстъпка от съответната корична цена: за издатели - 25%; за търговци на едро - 35%; за търговци на дребно - 15%; за доставка на абонамент - 30% от каталожната цена на съответното издание.

Компенсирането на активността по разпространяване на вестници и списания става при съблюдаване на европейското законодателство, обвързвано с даване на услуга от общ стопански интерес.

Одобрени са също по този начин спомагателни разноски по бюджета на министерството, които ще бъдат ориентирани за осъществяване от " Български пощи " ЕАД услуга от общ стопански интерес по разпространяване на периодически печатни издания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР