Правителството реши Авиоотряд 28 да поеме управлението на ВИП „А”

...
Правителството реши Авиоотряд 28 да поеме управлението на ВИП „А”
Коментари Харесай

Ново управление на сградата на VIP-а на летище София

Правителството реши Авиоотряд 28 да поеме ръководството на ВИП „ А” – Правителствена зала на летище София. До момента терминалът се управляваше от летище София. С оглед функционалностите на обекта той не е включен в концесията на летище София, заради което се постанова прекачване на ръководството му към Авиоотряд 28, който с последните промени в Закона за гражданското въздухоплаване е преименуван на Държавен авиационен оператор.

Решението не планува смяна в кръга на лицата, които имат право да минават през ВИП „ А”. Частично се резервира и редът за прилагане – посредством изпращане на публично писмо от протоколните служби на съответните ведомства, като изпращането към този момент е до Държавния авиационен оператор.

Решението на държавното управление няма да докара до спомагателни разноски, прехвърляния и други заплащания.

Кабинетът одобри решение за безплатно даване на парцели – обществена държавна благосъстоятелност, на Държавния авиационен оператор. Предоставят се три поземлени парцела, върху единия от които е ситуирана постройката на ВИП „ А “ – Правителствена зала на летище София, а другите са площадки за паркиране на въздухоплавателни средства. Имотите обслужват пасажерите и въздухоплавателните средства за полетите със особено предопределение и полетите за потребностите на министерства и ведомства, които се реализират от авиационен оператор според Закона за гражданското въздухоплаване. Промените в Закона за гражданското въздухоплаване плануват преименуване на авиационния оператор Авиоотряд 28 в Държавен авиационен оператор.

Към момента парцелите са обществена държавна благосъстоятелност, чиято прехрана се обезпечава от летищните такси, които събира комерсиалното сдружение „ Летище София “ ЕАД. Имотите не са включени в обекта на концесия на летище София. Предвид това събираните летищни такси не могат да продължат да се употребяват за по-нататъшната им прехрана. Проектът планува парцелите да бъдат предоставени за ръководство на Държавния авиационен оператор, който да обезпечава средствата, нужни за поддържането им, с оглед неговите функционалности и предназначението на парцелите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР