Правителството раздаде поредните 146 млн. лв. на български общини без

...
Правителството раздаде поредните 146 млн. лв. на български общини без
Коментари Харесай

Кирил Добрев: Правителството раздаде на общини поредните 146 млн. лв. без правила

Правителството раздаде следващите 146 млн. лева на български общини без всевъзможни правила, съобщи на конференция на "Позитано " 20 заместник-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев. Последната за годината конференция на алените бе отдадена на раздаването на пари на общините без да са налице ясни критерии.
„ За страдание, сред Коледа и Нова година дружно с представителите в локалната власт ще създадем една конференция за всекидневието в нашата страна. Провокирани сме от министерско разпореждане от 19 декември, в което държавното управление още веднъж без всевъзможни правила раздаде следващите 146 млн. лева, които да отидат в българските общини ", сподели при започване на конференцията Добрев.
"С министерско разпореждане от 19.12.2018 година държавното управление още веднъж, без всевъзможни правила, раздаде следващите 146 млн. лева на български общини. От тях 98 млн. лева са дадени за общини на ГЕРБ, 25 млн. за тези, ръководени от Движение за права и свободи, 17 млн. лева в други общини и едвам 4 млн. лева за общини, ръководени от Българска социалистическа партия ", сподели зам.-председателят на Народно събрание на Българска социалистическа партия Кирил Добрев на конференцията в централата на партията.
Той разяснява, че в случай че се насложат всички постановления, които държавното управление на Борисов е направило, отвън всевъзможни бюджетни прогнози, в този мандат, ще забележим, че близо 550 млн. лева са раздадените средства в българските общини и естествено- рекордьор с над 394 млн. лева са общини, ръководени от ГЕРБ.
"Втори са финансовият сътрудник на ГЕРБ – Движение за права и свободи с 95 млн. лева, други общини са взели 48 млн. лева и общини на Българска социалистическа партия - 10 млн. лева “, посочи Добрев. Той сподели още, че тези пари са пристигнали от налозите на всички български жители, тъй като за никого не е загадка, че бюджетът се цялостни от налозите на хората, а не от някакъв стопански растеж. "Тези пари обаче отиват при ГЕРБ ", безапелационен бе социалистът. Добрев разгласи, че част от средствата отиват в обекти, които са подложени на прокурорски инспекции. Той даде за образец общ. Септември, която е получила 2 млн. лева за бул. "България ", в случай, че кметът е под парична гаранция, а пътят е детайл от прокурорската инспекция за това, че изпълнителят е обвързван непосредствено с него.
"ГЕРБ умъртви парламентарната страна, а през днешния ден е на път да убие и локалната власт ", разяснява Кирил Добрев. Той добави, че следим тотално обезличаване на НСОРБ. "Или сдружението, което е знак на локалната власт, ще бъде уважавано, или в противоположен случай- нашите кметове обмислят напускането на Управителния съвет на НСОРБ ", съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия. Добрев разяснява, че оправданията на финансовия министър и министър-председателя, че кметовете на Българска социалистическа партия нямат планове и по тази причина не получават средства, не дават отговор на действителността. "Над 150 са подадените планове, които не получили финансиране от четирите постановления, по които през тази година са раздавани пари ", посочи той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР