Правителството работи за гарантиране на сигурността. Това увери военният министър

...
Правителството работи за гарантиране на сигурността. Това увери военният министър
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Русия използва всяка възможност, която й се отдава

Правителството работи за гарантиране на сигурността. Това увери военният министър Тодор Тагарев. 

По отношение на убийството на Алексей Петров, съгласно част от ръководещите, се употребява от съветската агентура у нас. Според Атанас Атанасов тази агентура работи за провокиране на политическа дестабилизация в страната.

" Русия употребява всяка опция, която й се отдава. Ето образец – гърмежа на язовирната стена на Нова Каховка, което съветските медии беше подхванато, че ще замърси водата по българското и румърнското черноморие и ще провали туристическия сезон ", съобщи Тагарев.

" Не мога да кажа какво въздействие има в този случай Русия. Но сигурно всеки случай, който се появява, се употребява от Русия, с цел да вреди на нашите ползи ", сподели Тагарев.

" Правителството работи за гарантиране на сигурността. Има по-късно през днешния ден заседание освен за този случай, а и други сходни ", сподели военният министър.

Относно шефовете на службите от Политическа партия акцентират, че те са назначавани от президента Румен Радев.

" Промените сега са минимални. Факт е, че при служебното държавно управление, а и при предходните служебни държавни управления, назначени от Радев, голяма част от управителния състав в силовия уред беше заменена ", разяснява Тагарев.

Той изясни, че сега по закон назначението на началник на ДАНС става с декрет на президента. За да бъде заменен актуалният, би трябвало или да има единодушие на президента, или да се върви към смяна на закона.

Той разяснява и случая с задържаните във Англия българи, упреквани в шпионаж, както и за какво едвам в този момент се схваща у нас за това.

" Арестът е от февруари. За да има продан на информация, би трябвало да има доверие сред службите. За страдание не постоянно е налице това доверие, въпреки че сме съдружници с Англия в НАТО. В нашия случай направихме доста, с цел да построяваме доверие със съдружниците ", сподели Тагарев. Той още веднъж акцентира, че карцерът е от февруари месец, когато още в България е служебното държавно управление.

" Във Англия са задържани хора, има някакви доказателства, планувано е дело. В България при подобен случай – имаше демонстративен арест, доста тежко обвиняване против началник на една партия. Малко по-късно той се оказа в Кремъл и получи медал от Путин ", разяснява Тагарев пред NOVA.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР