Правителството работи, за да фалира Булгаргаз. Това каза депутатът и

...
Правителството работи, за да фалира Булгаргаз. Това каза депутатът и
Коментари Харесай

Добрев: Новата власт работи, за да фалира Булгаргаз

Правителството работи, с цел да банкрутира " Булгаргаз " . Това сподели депутатът и член на енергийната комисия Делян Добрев пред националното радио.

По думите му новите ръководещи желаят това да е едно банкрутирало сдружение, тъй като ще има трима-четирима медиатора, които ще си разпределят газовия пазар в България.

" 99% от газа на " Булгаргаз " се продава на крайни клиенти вътре в страната. Излишъците - 1-2%, се продават на газовата борса още веднъж вътре в страната, само че се търсят някакви причини, с цел да се смени управлението на " Булгаргаз ". То е може би най-успешното управление на държавно сдружение, което съумя да вдигне тая банкрутирала компания, да я изправи на крайници, да я направи водач на газовия пазар в България ", уточни Добрев, който е безапелационен, че е механически невероятно газовият снабдител да изнася в чужбина, тъй като няма лиценз за това.
 ГДНП и ДАНС влязоха в
ГДНП и ДАНС влязоха в " Булгаргаз "

Изземат се разнообразни документи

Според него най-големият проблем в енергетиката са високите цени на електрическата енергия и неналичието на обезщетения.

" Бизнесът получи 4-5 пъти по-високи сметки за декември (спрямо декември 2020 година - бел. ред.), без нито един лев отплата . Всички обезщетения, за които се приказва, са обезщетения, раздавани по конференции, само че нерегламентирани по никакъв метод - нито с решение на Министерски съвет, нито с наредби, нито с механизми за обезщетения . Пари няма ", сподели Добрев.

" За октомври и ноември имаше по 110 лв.. При 400 лв. цена тази помощ беше скромна, само че въпреки всичко имаше нещо. За декември компенсацията е нула и не се знае по кое време въобще бизнесът ще получи някакви обезщетения ", добави той.

На един куп ВиК сдружения към този момент им стопираха тока , и защото не могат да спрат тока на помпите, стопират ток на администрацията, уточни още някогашният енергиен министър.
 Не са изисквани документи от МЕ за
Не са изисквани документи от МЕ за " Булгаргаз "

Работи се да няма ценови шок
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР