Правителството работи по конкретни мерки в помощ на самонаетите лица.

...
Правителството работи по конкретни мерки в помощ на самонаетите лица.
Коментари Харесай

Обмислят се директни плащания към самонаетите с грантови схеми до 50 хил. лв.

Правителството работи по съответни ограничения в помощ на самонаетите лица. Освен опцията за изтегляне на безлихвен заем, се мисли и за директни заплащания към тези хора. Това сподели общественият министър Деница Сачева по Нова телевизия.

Мерките, по които се работи, са свързани с бъдещо подкрепяне на бизнеса, тъй че бързо да възвърне загубите си и „ да се вдигне на крайници “, изключително дребния и междинен бизнес. 

Работи се по благоприятни условия за приемане на заеми, а в якои случаи и грантови схеми сред 5 и 50 хиляди лв., тъй че компаниите да могат бързо да възстановят назад бизнеса си, уточни министърът на обществената политика.

В момента се пресмята броят на тези самонаети лица, които имат наложителна потребност от поддръжка. Това са хората от специалностите, които бяха наранени директно от възбраната на здравния министър, както и тези, които са записали в Национална агенция за приходите приходи, които са сред 30 и 35 хиляди лв. годишно, изясни Деница Сачева.

„ Една от вариантите е изтегляне на безлихвен заем, само че мислим и за директни заплащания към тези хора. А заемите до 1500 лв., които могат да бъдат изтеглени, ще се подсигуряват от страната. Целта е да останат действителни пари у хората, а не с въпросните средства да се обслужват други заеми ”, изясни министърът.

Мярката 60/40 на процедура работи от вторник следобяд, сподели Сачева. За тези няколко дни са подадени 344 заявки за към 4500 чиновници, посочи тя. И добави, че е рано да се каже дали по мярката би трябвало нещо да се трансформира и какво тъкмо. Мярката е за бизнеси, които считат, че могат да оцелеят и след рецесията, уточни Сачева. Резултатите до момента сочат, че дребни и междинни компании демонстрират интерес.

" Това е незабавна мярка и тя е лимитирана. Работи се и по други ограничения, тъй като след края на изключителното състояние бизнесът ще има потребност от нови благоприятни условия, с цел да се вдигне бързо на крайници ”, разяснява Деница Сачева.

Прогнозите на общественото министерство са за 2% растеж на безработицата в страната.

От началото на рецесията към (средата на март, бел. ред.) до момента към 40 хиляди души са се записали като безработни, регистрира министърът на труда. Конкретно за предишния петък 5075 души са декларирали при регистрацията си в бюрото по труда, че са останали без работа в резултат на рецесията с ковид.

Всички непотребни разноски в обществената система ще бъдат свити. " На този стадий с бюджета, с който разполагаме, ще можем да покрием разноските на обществената система за идващите месеци ”, увери Деница Сачева. В края на годината сигурно ще има дефицит по бюджета, уточни министърът.

Тя още веднъж прикани хората, останали без работа поради рецесията, да не се струпват пред бюрата по труда, а да подават документите си за кандидатстване за помощи онлайн или по пощата.

" В идващите седмици ще бъдат разкрити и спомагателни офиси в общините, с цел да се обслужват по-бързо хората “, сподели още Сачева.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права запазени
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР