Правителството продължава да запълва дупките при заместник-министрите и днес назначи

...
Правителството продължава да запълва дупките при заместник-министрите и днес назначи
Коментари Харесай

Правителството назначи още трима зам.-министри

Правителството продължава да запълва дупките при заместник-министрите и през днешния ден назначи още трима.

Ирена Димитрова и Тихомир Стойчев са назначени на длъжността зам.-министър на външните работи, а  поема поста на заместник-министър на електронното ръководство.

Ирена Димитрова в действителност към този момент е била на поста зам.-министър във Външно в интервала 2021-2022 година, а досега бе дипломат за специфични поръчения по построяването на резистентност в Министерство на външните работи. Тя е посланик с над 20 годишен стаж в Министерство на външните работи, минала е поредно през всички стадии на кариерно развиване с фокус политиката за сигурност и НАТО. Димитрова има два задгранични мандата - в Обединеното кралство и в Постоянната делегация към НАТО в Брюксел. Завършила е Философския факултет на Софийски университет " Св. Климент Охридски " с магистърска степен и Дипломатическата академия на Кралство Испания с академична степен " Магистър по интернационалните връзки " от Мадридския университет Компултенсе.

Тихомир Стойчев е посланик от кариерата. В интервала 2016 година - 2022 година е ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Съединени американски щати. Между 2012 година - 2016 година дипломат Стойчев е бил секретар на президента на Република България по въпросите на външната политика. От 2008 година до 2011 година е заемал длъжността заместник-ръководител на българското посолство във Вашингтон. В интервала 2003 - 2007 година е бил консултант по политическите и икономическите въпроси в посолството в Съединени американски щати. От 1996 година до 2000 година е бил трети секретар в Мисията на България към Европейски Съюз в Брюксел. В Министерството на външните работи е работил като шеф на отдел в дирекция " Европейска интеграция ", шеф на дирекция " Америка ", и.д. Постоянен секретар. Тихомир Стойчев е магистър по философия и история от Софийския университет " Св. Климент Охридски " и е бил на голям брой специализации в чужбина.
 Снимка 622621
Източник:

Валентин Мундров  е експерт в областта на осведомителните технологии с повече от 20 години изчерпателен механически опит в създаването, внедряването и поддръжката на комплицирани осведомителни системи. Притежава експертиза в стратегическото обмисляне, построяването на високопроизводителни екипи, ръководството на планове и стратегии. До този миг Мундров е бил ИТ съветник в Националната здравноосигурителна каса. В интервала сред 2013 година и 2022 година е работил като шеф в дирекция " Софтуерна интеграция " в " Информационно обслужване ". Бил е специалист в Агенция " Митници ", както и в Министерството на здравеопазването. Има трудов опит и в частния бранш. Мундров е магистър със компетентност " Индустриално инженерство " в Техническия университет - София, приключил е и " Електронен бизнес и електронно ръководство " в Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Той има и голям брой документи в региона на осведомителните технологии.
 Снимка 622620
Източник:
 Назначиха още четирима заместник-министри
Назначиха още четирима заместник-министри

Три са назначенията в МТС и едно в Министерството на енергетиката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР