Правителството продължава да работи много сериозно по отношение на осигуряване

...
Правителството продължава да работи много сериозно по отношение на осигуряване
Коментари Харесай

Здравният министър с горещ коментар за напрежението в Плевен: Не спазиха заповедта ми

Правителството продължава да работи доста съществено във връзка с обезпечаване на нужните количества маски и други защитни средства. Само след минути аз потеглям към българо-турската граница, с цел да посрещна всички защитни средства, които бяха одоговорени по време на визитата на министър-председателя Бойко Борисов в Турция.

Това сподели на брифинг в Министерски съвет министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев.

„ Така че още през днешния ден ще попълним една забележителна част от всички защитни ограничения, които ни трябват “, увери той.

„ Ние продължаваме да водим диалози с нашите сътрудници от Европейски Съюз, с цел да можем да осигурим и от там спомагателни количества “, добави той. Водят се и диалози с трети страни с потвърден документ на качество за такива защитни средства.

Министърът даде обещание, че ще бъдат обезпечени такива средства и за аптеките.

Той сподели още, че има подготвеност за изпращане на избрани количества към Белодробната болница в София.

Относно скупчването на пациенти и връщането на част от тях от плевенската болница той изясни : „ Това изобщо не отговяаря на заповедта, която аз съм издал. Веднага се свързах с шефа, а в това време се свързах и с шефа от Габрово, с цел да ги предупредя прецизно да съблюдават заповедта, която съм издал “,

„ Няма по какъв начин хора, които имат потребност от хемодиализа, химиотерапия, лъчетерапия, ТЕЛК – това са незабавни случаи, които би трябвало да продължат да действат “.

„ Силно бях отчаян. Вътре в самите лечебни заведения организацията е доста добра, само че по какъв начин се е стигнало до това с тълкуванието на моята заповед, не мога да схвана ", сподели Ананиев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР