Правителството продължава да финансира ваксинацията срещу коронавируса, която започна на

...
Правителството продължава да финансира ваксинацията срещу коронавируса, която започна на
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна още 125 милиона лева за ваксини

Правителството продължава да финансира имунизацията против ковид, която стартира на 27 декември с медици на първа линия.

" Отпуснахме 125 млн. лева за ваксини против COVID-19. С тях общата сума, която сме отделили за ваксини, става 305 млн. лева Като държавно управление ще продължим да поддържаме с всички сили имунизацията, тъй като имунизацията е единственото, което може да ни извади от пандемията . С големите старания на всички наши лекари и медицинските сестри, санитари, лаборанти, персоналния им образец, който дадоха с имунизирането. Отново желая да подчертая, че ваксинирането ще е гратис и непринудено! ", разгласи министър председателят Бойко Борисов, като акцентира, че държавното управление прави " всичко належащо, с цел да пазим работните места, да запазим бизнесите ".

" По време на днешното държавното съвещание здравният министър Костадин Ангелов ме осведоми, че имунизацията върви по проект и към този момент са имунизирани 3844 души в цялата страна . Създадена е добра организация за имунизирането на медиците на първа линия, а скоро започва и осведомителна акция за имунизацията ", добави той с обява във Facebook.



Ангелов посочи, че Министерството на здравеопазването ще започва осведомителна акция, с цел да може всеки български жители да бъде информиран за процеса на имунизирането. Очаква се при започване на идната година в България да дойде и идната пратка ваксини, за което е основана нужната организация.

На съвещанието на кабинета министър-председателят разгласи още:

" На днешното държавно съвещание дадохме опция да започва построяването на параклис на територията на болница " Света Анна " в София . Храмът ще бъде построен напълно с непринуден труд и с дарени средства от лекари, пациенти, свещеници, жители и бизнес организации. Църковното настоятелство е инициирало набирането на средства за изографисване, вътрешно обзавеждане и камбана. Предвижда се параклисът да бъде отворен всеки ден и да се правят богослужения.

В понеделник поехме ангажимент да подкрепим болничното заведение в това начинание и през днешния ден изпълнихме обещанието си ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР